Littekentherapie

De huidtherapeut bespreekt met u voor welke behandeling uw litteken in aanmerking komt en stelt met u een persoonlijk behandelplan op tijdens het intakegesprek. Onderstaande behandelingen kunnen gecombineerd worden.

Microneedling

Tijdens deze behandeling gebruiken we een vibrerende pen met minuscule naaldjes, die onder hoge snelheid kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groeifactoren en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen, elastine en bindweefsel. Uw litteken kan soepeler en minder opvallend worden na enkele behandelingen.

Littekenmassage

Littekenmassage stimuleert de doorbloeding zodat het litteken weer soepeler kan worden. De huidtherapeut hanteert verschillende massagetechnieken, allemaal gericht op het verbeteren van de elasticiteit in het beschadigde weefsel van het litteken.

Siliconenpleisters en siliconengel

Door siliconenpleisters en/of siliconengel op het litteken te dragen, kan uw litteken vlakker, zachter en minder zichtbaar worden.

Na de behandeling

Het litteken kan een tijd roze van kleur blijven. Sommige mensen ervaren een jeukend gevoel in het behandelde gebied; dit is een onderdeel van het regeneratieproces en een teken dat de huid ‘aan het werk’ is. De huid is ongeveer 2 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden de gehele herstelperiode aan het litteken consequent te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de voortgang, ernst van het litteken en achterliggende factoren. Elke behandeling geeft geleidelijk verbetering.

Te verwachten resultaat

Behandeling kan problemen die te maken hebben met het litteken verminderen en het litteken verfraaien. Wees wel realistisch: een litteken zal nooit helemaal verdwijnen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Littekentherapie kan in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Dit is het afhankelijk van uw verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. AT Huidzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met de huidtherapeut.

De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie.

Schuiven naar boven