Huidoneffenheden

Wanneer je ouder wordt ontstaan er steeds meer huidoneffenheden zoals bultjes, vlekjes of ruwe plekjes. Deze plekjes ontstaan zowel op het lichaam als op het gezicht. Meestal zijn deze plekjes onschuldig. Toch zien we liever een gladde en egale huid. Om deze reden kan je er voor kiezen de plekjes te verwijderen.

Er bestaan vele soorten goedaardige huidplekjes. Veel van deze plekjes kunnen door de huidtherapeut beoordeeld en verwijderd worden maar sommige plekjes moeten operatief verwijderd worden. Dit kan te maken hebben met de grootte, de diepte of verdenking op verkeerde cellen. Moedervlekken moeten altijd eerst gecheckt worden door een arts.

Er bestaan verschillende soorten goedaardige huidplekjes. Veelvoorkomende soorten goedaardige huidplekjes zijn:

Fibromen

Fibromen (ook wel steelwratjes genoemd) zijn goedaardige, kleine uitstulpinkjes van de huid. Fibromen verschillen in grootte en zijn over het algemeen huidkleurig, maar ze kunnen ook licht gepigmenteerd zijn. Ze komen meestal voor in de hals, decolleté en oksels.

Kersenwratjes

De rode bultjes kunnen tot enkele millimeters groot worden. Ze komen meestal voor op het bovenlichaam.

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten worden ook wel verrucae seborrhoïcae genoemd. Het zijn de meest voorkomende goedaardige huidtumoren. Het zijn vlakke, ronde huidplekken en geel tot donkerbruin van kleur.

Heb je last van goedaardige huidoneffenheden zoals bijvoorbeeld gesprongen adertjes (couperose of spider naevus), pigment, of steelwratjes?

AT Huidzorg kan deze klachten minder zichtbaar maken of zelfs geheel wegnemen.

Er zijn diverse soorten huidoneffenheden en daar zijn verschillende behandelmethodes voor.

  • Couperose
  • Spider Naevus
  • Talgklierhyperplasie
  • Kersenwratjes (Cherry Angiomen)
  • Steelwratten (fibromen)
  • Ouderdomsvlekken/wratten (Verruca SWeborhhorica)
  • Wijnvlekken
  • Zwangerschapsmakser (Melasma)
  • Rosacea

Behandeling

Met de Elvii diode laser kan heel precies gewerkt worden dankzij de speciale laser­pen, dat een puntje van slechts één millimeter heeft. Ook de lastiger te bereiken plekken – zoals bij­voorbeeld bloed­vaatjes bij de neus­vleugels – zijn hierdoor goed te bereiken. Kleine huidwratjes zijn binnen enkele seconden weg te laseren.

Het licht van de Elvii diode laser wordt geabsor­beerd door de kleur van het vaatje, plekje of het pigment en vervolgens omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor stolling van het bloed in de vaatjes of het teveel aan pigment. Hierna breekt het lichaam dit zelf af en ruimt het op. De verkleuring wordt steeds lichter of verdwijnt in z’n geheel.

De behandeling is niet pijnlijk, misschien wel wat gevoelig. De laserpulsen worden vaak ervaren als ‘schieten met een elastiekje tegen de huid’.

Schuiven naar boven