Chemische Peelings
Wat is een chemische peeling?
Een chemische peeling is ontwikkeld om o.a. acne, acnelittekens, rimpels, huidveroudering, grove poriën, pigment en zonneschade minder zichtbaar te maken. De zuren in de chemische peeling verwijderen de oppervlakkige huidlagen. Hierdoor wordt de huid geprikkeld om een nieuwe (mooiere) huidlaag aan te maken van binnenuit. Tijdens dit proces wordt de huid gladder en egaler.
Bij AT Huidzorg werken we met Toskani Cosmetics. We maken gebruik van verschillende peelings, elk met unieke eigenschappen en sterktes. Oppervlakkige peelings hebben een korte herstelperiode. Middel-diepe peelings laten zeer duidelijke resultaten zien, maar hebben wel vaak een langere herstelperiode nodig.
Voor de chemische peeling
Voorafgaand aan de chemische peeling dient u minimaal 4 weken uw huid goed te beschermen tegen de zon. Het is belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming met minimaal SPF 30. Zonnebank of zonnebaden moet zoveel mogelijk vermeden worden. Tevens is het aan te raden om 2 weken voor de behandeling te starten met een voorbehandelingscrème. Zo worden de beste resultaten bereikt en wordt de kans op complicaties na de peeling geminimaliseerd.
Tijdens de chemische peeling
De behandeling begint met een oppervlakkige reiniging van de huid. Daarna zal de huid ontvet worden en wordt de peeling aangebracht. Toskani Cosmetics heeft peelings in verschillende sterktes en met verschillende ingrediënten, van fruit- en melkzuren tot glycol- en salicylzuur en TCA-zuur. Soms wordt een peeling samen met een dieptereiniging uitgevoerd. Nadat de peeling is uitgewerkt wordt deze geneutraliseerd en afgehaald. De behandeling wordt afgesloten met een nabehandelingscreme en een zonbescherming.
Na de chemische peeling
Na de behandeling kan de huid rood en geïrriteerd aanvoelen, dit trekt na enkele uren weg. Afhankelijk van de sterkte van de peeling kunnen er in enkele gevallen kleine korstjes ontstaan. Deze zijn na ongeveer tien dagen genezen en verdwenen. Belangrijk is om niet aan de korstjes te trekken want dan kan er littekenvorming ontstaan! Gebruik tijdens het behandeltraject dagelijks, om de 2 uur, zonbescherming met minimaal SPF 30. Uw huid mag tot 4 weken na de laatste behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank i.v.m. verhoogde kans op hyperpigmentaties. Er zijn, indien nodig, voor- en na-behandelingsproducten verkrijgbaar.
Vergoeding zorgverzekering
Indien u een verwijsbrief heeft voor acne of acnelittekens dan kan de behandeling vaak (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit uw aanvullende zorgverzekering.
Afhankelijk van uw probleem en huidconditie adviseren wij chemische peelings in kuurverband. Dat betekent 4 tot 6 peelings om de 4 tot 6 weken. Tijdens het kosteloze en vrijblijvende intakegesprek stelt de huidtherapeut een behandelplan met u op. Tijdens dit gesprek wordt er uitgebreid gesproken over uw verwachting, het aantal behandelingen, voor- en nazorg en de kosten. Er zijn altijd meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat en het uiteindelijke resultaat verschilt per persoon. Om het beste resultaat te krijgen is het belangrijk om uw huid goed voor te bereiden. De huidtherapeut zal u tijdens het intakegesprek informeren over de producten die u het beste kunt gebruiken.